”U” – Slovan: 0-2. Concluziile lui Ioan Ovidiu Sabău la final de cantonament

”U” – Slovan: 0-2. Concluziile lui Ioan Ovidiu Sabău la final de cantonament

6 iul. 2024 09:28:14

„Studenții” au încheiat cantonamentul din Austria cu un pas greșit în duelul cu Slovan Liberec, cehii câștigând cu 2-0. Rabusic a deschis scorul din penalty în minutul 52, tabela fiind închisă de Varfolomeev în minutul 90.

Echipa de start: Gertmonas, Boboc, Masoero, Cristea, Chipciu, Bic, Popescu, Rață, Nistor, Silaghi, Bettaieb. La pauză, Mamdou Thiam a intrat în locul lui Vadim Rață, aceasta fiind unica schimbare în echipa noastră.

La finalul partidei, antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a tras concluziile după această perioadă de pregătire de 12 zile în Austria:

Despre amicalul cu Slovan

„Am reușit să ducem 90 de minute majoritatea jucătorilor, cu mici excepții. L-am schimbat pe Rață pentru că el are deja minute jucate, a evoluat și la echipa națională și avea nevoie de minute Thiam.

Partea bună este că am reușit în prima repriză să avem controlul, să avem posesia. Ne-am creat câteva situații. A doua repriză ei au schimbat, având două echipe care au evoluat câte 45 de minute. Noi încă nu avem un ritm bun. Unii sunt la un nivel bun de pregătire, alții mai au de lucru, fiind la 70% - 80%. Am venit pe rând, sunt mici probleme. Trebuie să găsesc soluții cât mai rapid pentru că ne așteaptă meciul cu FCSB, peste aproape o săptămână, opt zile.

Încă nu avem ritm. Sigur, suferim atunci când trebuie să verticalizăm, să aducem cât mai mulți jucători în preajma careului.”

Despre nivelul la care sunt Thiam și Berto

„Și Thiam și Berto sunt jucători pe care încă nu mă pot baza la început de campionat. Au foarte puține antrenamente, riscul mare să se accidenteze. Nu pot în momentul de față. Trebuie să am mare răbdare. Trebuie să mă bazez pe jucătorii care au început din prima zi pregătirea. Nu va fi ușor. Trebuie să adaptez și sistemul de joc.

Despre duelul cu FCSB

„Chiar și în aceste condiții, de asta sunt aici, să găsesc soluții să îi pregătesc foarte bine să ne batem de la egal la egal cu FCSB. Ei vor avea două meciuri oficiale, clar vor avea un ritm mai bun decât noi, dar sper să gestionez bine aceste zile, ei să se odihnească.

Săptămâna viitoare va fi o săptămână mai mult de descărcare, iar la ora jocului să arătăm mai bine decât am arătat astăzi.

Per total sunt mulțumit de cum ne-am pregătit, ritmul pe care l-am avut, dar nu ne-am propus să fim în formă la ultimul joc de pregătire. Vrem să ajungem în formă la primul meci și la celelalte meciuri care sunt foarte importante.”

Despre noi întăriri în lot

„Avem nevoie de încă cel puțin trei, patru jucători. Sperăm să îi găsim pe cei mai buni, cei mai potriviți. Problema este că avem 14, 15 jucători pregătiți în momentul de față din punct de vedere fizic și pentru campionat. Toți cei care vor veni sunt jucători care nu sunt pregătiți din punct de vedere fizic. Lumea se așteaptă să și jucăm, să avem și rezultate. Anul acesta avem ca obiectiv play-off-ul. Nu va fi deloc ușor de gestionat această perioadă.”

FC Universitatea Cluj va debuta în noul sezon din Superliga pe terenul campioanei FCSB. Partida va avea loc pe 13 iulie, de la ora 22:00 și se va juca pe Stadionul „Steaua”.