Copiii aflaţi în situaţii sociale delicate au fost oaspeţii clubului nostru în 1 iunie, cu ocazia Zilei Copilului şi a ultimei partide din campionat.
În tribună, cei mici s-au jucat, au râs şi au învăţat cât de important este sportul şi spiritul de echipă, cât de mult contează un stil de viaţă sănătos, apoi i-au urmărit pe fotbaliştii noştri în victoria cu Panduri Târgu Jiu.
Împreună cu partenerii noştri, Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord, cu ajutorul Asociaţiei Christiana şi al companiei Woodcore, le-am oferit copiilor câteva ore de distracţie, în care au uitat de probleme şi lipsuri şi, înconjuraţi de dragoste şi grijă, au aflat cât de important este să perseverezi pentru a-ţi atinge obiectivele personale și profesionale.
Despre "U" pentru Cluj
Proiectul "U pentru Cluj" este susţinut de SDEE Transilvania Nord şi are ca grup ţintă copiii şi tinerii aflaţi în situaţii de risc social sau sunt expuşi riscului sărăciei sau excluziunii. "U pentru Cluj" pune accentul pe importanța unei vieți active și a practicării sportului în contextul dezvoltării sociale a copiiilor și tinerilor.
Datele biroului european de statistică Eurostat arată că aproximativ 41,7% dintre românii în vârstă de sub 18 ani sunt supuși riscului de sărăcie sau excluziune socială. Vorbim de cel mai ridicat procent din Uniunea Europeană. Riscul de sărăcie și excluziune socială este definit de Eurostat drept încadrarea în cel puțin într-una din următoarele categorii: persoane aflate în risc de sărăcie, persoane ce se confruntă cu privaţiuni materiale grave şi persoane ce trăiesc în familii cu o intensitate a muncii foarte scăzută (în care adulţii au utilizat mai puţin de 20% din potenţialul lor de muncă în cursul anului anterior).
Consecventă rolului asumat în comunitatea clujeană, FC Universitatea Cluj a lansat, în anul Centenarului, proiectul "U pentru Cluj", prin intermediul căruia copiii aflaţi în situaţii de risc au posibilitatea să înțeleagă beneficiile mișcării şi, nu în ultimul rând, să perceapă corect rolul muncii și perseverenței pe drumul reușitei personale și profesionale.
Psihologii anticipează că, încurajându-i să ducă o viaţă activă şi să practice un sport, copiii vor învăța să își câștige autonomia afectivă și vor ajunge să își controleze stările emoționale, dezvoltând calități precum autostăpânirea, stabilitatea emoțională, încrederea în sine şi răbdarea.
Obiectivul proiectului "U pentru Cluj" este ca, prin intermediul sportului, să contribuim la stimularea competitivității, dezvoltarea armonioasă și creșterea încrederii în propriile puteri a copiilor aflați în situații de risc social, să îi convingem pe cei mici că pot realiza o mulţime de lucruri în viaţă cu pasiune, perseverenţă şi multă muncă.
Despre parteneri
Asociatia Filantropică Medical-Creștină "Christiana" este o asociație neguvernamentală care acordă asistenţă socială, medicală şi spirituală categoriilor sociale defavorizate.
Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord (SDEE Transilvania Nord), parte a Grupului Electrica, este operatorul de distribuție a energiei electrice care deservește zona de Nord-Vest a Transilvaniei. Compania își desfășoară activitatea în județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Bihor, Sălaj și Cluj. Cu o tradiție de 120 de ani, SDEE Transilvania Nord oferă servicii pentru aproximativ 1.2 milioane de consumatori, prin intermediul unei rețele de distribuție cu o lungime de peste 43.500 kilometri și a unei echipe de peste 2.240 de angajați.
Woodcore, lider regional al pieţei de parchet premium din Transilvania, este partener FC Universitatea Cluj încă din 2016 şi susţine clubul nostru în mai multe proiecte sociale şi comunitare.
Postat în Stiri
De:
"Blugento" Admin